Αγ. Γεωργ, Διόνυσος Αττικής (Εκκλησία)

Visits: 566

Η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Διόνυσο Αττικής, γνωστή και ως Εκκλησία των Καρπαθίων, κτίστηκε το 1905 από Καρπαθίους εργάτες στα λατομεία της Πεντέλης. Ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε η τότε εταιρεία εκμετάλλευσης των λατομείων, Marmor LTD και της οικογενείας Μπώμαν.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα ονόματα των δωρητών καθώς και η εικόνα του Αγίου Γεωργίου κατά τη διάρκεια των εορτασμών των 100 ετών από τη θεμελίωση του ναού (2005).

Κάθε χρόνο, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων τελεί αρτοκλασία συνήθως τη 2η Κυριακή μετά το Πάσχα, σε ανάμνηση της συνεισφοράς των Καρπαθίων στη κατασκευή του ναού.

Φωτογραφίες από το ναό

Πληροφορίες Μετάβασης

Ακολουθείστε με αυτοκίνητο τη Λεωφ. Κηφισίας προς Διόνυσο για να φτάσετε στη Λεωφ. Διονύσου. Ο ιερός ναός Αγ. Γεωργίου βρίσκεται μετά την κατασκήνωση της Εθνικής Τραπέζης. Η πρόσβαση είναι επίσης δυνατή με το λεωφορείο 536 από το σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Κηφισιάς. Κατεβείτε στη Στάση “ΕΚΟ”.


Αναφορές και Πηγές

  1. https://www.imkifissias.gr/index.php/ieroi-naoi/86-ero-nao-v-rxieratik-s-perifereias-kalis/1106-er-s-naos-ag-georgiou-dionysou

Leave a Reply