Εργαστήριο-Εκθετήριο του Γιώργου Ε. Κωστέτσου

Visits: 152

Το εργαστήριο ξύλινων δημιουργιών ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Γιώργο Ε. Κωστέτσο το 2005. Μαζί με το εκθεσιακό χώρο στεγάζονται σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο στην κεντρική πλατεία του Οθους Καρπάθου [1].


Ο Γιώργος δημιουργεί έργα ξυλογλυπτικής, στον τόρνο και στο χέρι, όπως: βάζα, κουτιά, μπολ, στυλό-πένες, κομπολόγια και πολλά άλλα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά ξύλινα αντικείμενα. Για την κατασκευή των ξυλόγλυπτων δημιουργιών του χρησιμοποιεί κυρίως τοπικά ξύλα (ελιάς, μουριάς, σκίνου, πρίνου, ασπάλαθου, ευκαλύπτου, ασκέληνου, καθώς και καλής ποιότητας ξύλου που τα προμηθεύεται από το εμπόριο (έβενος – παλίσανδρος – καρυδιά -τροπικά ξύλα κλπ). Συνεχίζει ένα παλιό παραδοσιακό επάγγελμα της Καρπάθου, συνδιάζοντας παλιές τεχνικές με τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία.

Ο Γιώργος Κωστέτσος επίσης είναι αυτοδίδακτος λαϊκός οργανοπαίχτης και κατασκευαστής καρπάθικης λύρας, με τακτική παρουσία στα τοπικά μουσικά γεγονότα. Έχει παίξει λύρα και έχει τραγουδήσει αφιλοκερδώς στο δίσκο «Τ’ Άχολο Περιστέρι» υπέρ του ιερού ναού του Αγ. Παντελεήμονος στις Στές [2].

Το «Εργαστήριο Ξύλινων Δημιουργιών» βρίσκεται και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση: www.georgekostetsos.gr

[1]: www.georgekostetsos.gr
[2]: www1.karpathos.net/an/prj/an106/

Leave a Reply